26.11.07

"Boborul" roman nu este fraierul nimanui

Nu am vrut sa comentez in nici-un fel alegerile si nici referendumul. dar...e greu sa stai deoparte cand toata vina cade pe popor si pe ziua de duminica,in care vezi-doamne oamenii au muncit si nu s-au mai inghesuit la vot.

De remarcat -intai si intai -ca apatie la alegeri gasim si in multe alte tari,cu state de democratie mai vechi si mai solide.State locuite de un popor care stie ce vrea si care de multe ori chiar primeste ceea ce cere.

De fapt in Romania am asistat la un sondaj de opinie pe care si l-au facut partidele pe banii publici,apoi la fel de fel de gaselnite incepand cu ziua comuna a referendului,cu amestecare lustratiei ,sa fie-nu are ce sa strice,cu discursuri demascatoare sau cu sabotaj de-adreptul din partea mai marilor politicieni.

Ei bine "boborul " nu a cumparat pastilele servite,el stie ca cangrena nu se lecuieste cu aspirina.

"Boborul" a stiut bine ca pleaca ai nostrii,vin ai nostrii-nu exista scapare-pe lista sau uninominal,caracterul candidtilor si setea lor de parvenire nu se schimba. Nu este apatie si nu este prostie este un vot de blam Un vot de blam cu avertisment

Multi au plecat in afara,au vazut alte conditii,alta mentalitate si vor sa fie adoptati la ele.De ce s-ar intoarce in Romania ?De ce ar vota ? Ei care aduc milione de EU in visterie,dar care s-ar putea sa inchida robinetul, iar cifra votantilor cu greu va urca de 20%. Daca poporul era prost sau manipulabil, ar fi votat cu Jiji Becali,care le-a pus pe farfuria de aur si credinta si miros de bani si iluzii....sau cu taranistii... Poporul, care stie ca aspirina nu este buna la cangrena, se trateaza cu ceai de frunza de duca..... Poporul roman incepe sa nu mai apartina Romaniei. Caci daca si in ceasul al 12-a spunem cu mandrie ca 90% au fost pentru uninominale,inseamna ca nu am invatat nimic. Nu am invatat ca 70% din alegatori au fluierat in picioare toata clasa politica in frunte cu presedintele.

Sa fiu sincer ?sunt mandru de acest popor !

Niciun comentariu: